RUAH school van profetie

Ruah School van profetie is een plek waar we leren en doen wat er in de Bijbel staat dat we kunnen doen. De Apostol Paulus zegt, “Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest, vooral naar die van profetie.” 1 Kor. 14:3 Veel mensen willen dit wel doen maar ze weten niet hoe! Bij RUAH vindt je sterk bijbels onderwijs van een groep bekwame trainers die jou aan de hand willen nemen en jou helpen groeien in profetie, maar nog belangrijker in jouw relatie met Jezus.

RUAH is gestart en geleid door Matthew Helland en heeft nu teams in acht verschillende landen in vier verschillende talen.

Voordelen van het volgen van een school van profetie

Heb bijbelse voorbeeld is, dat profeten het best worden opgeleid in scholen of groepen samen met anderen die hierin aan het groeien zijn (1 Samuel 10 & 19) Je kan groeien in profetie zonder een school te volgen, maar jouw groei in profetie kan versneld worden door onderdeel van een school te zijn. Je ontvangt niet alleen goed onderwijs, je gaat ook aan de slag en je krijgt veilige ruimte om ook te oefenen en groeien in profeteren.

Waarom RUAH?

Sinds 2010 is Matthew Helland scholen van profetie aan het geven door heel de wereld. Toen de corona pandemie begon, heeft hij zijn onderwijs online kunnen zetten zodat deze bediening zich kon vermenigvuldigen over heel de aarde. Door een online school te bieden kunnen we mensen samen brengen die anders niet bij elkaar konden komen.

Wat houdt profeteren in en hoe kan ik hierin groeien bij RUAH?

Profeteren is getuigen van Jezus en mensen opbouwen, bemoedigen en troosten (Openbaring 19:10; 1Kor. 14:3). Profeteren is de gedachten en het hart van God ontvangen voor jezelf en ook voor anderen mensen kunnen doorgeven. Profetie is een normaal onderdeel van een gezond gebedsleven. Als wij praten met God, is het normaal dat hij tegen ons praat. Hij is onze herder en wij herkennen Zijn stem. (Joh. 10:3-5)

Powered by