Over ons

Over Ons

Ruah is officieel begonnen tijdens de corona pandemie in Chili en in Nederland. In de eerste maanden van de pandemie was Matthew Helland online bezig, meerdere malen per week om mensen te trainen in verschillende delen van de wereld. Het idee is bedacht om alle onderwijs online te zetten en teams te trainen die mensen kunnen toerusten en begeleiden in profetie. Sindsdien is de school gegroeid met teams in landen zoals Chili, Argentina, Ecuador, Bolivia, Brazil, VS, Wales en Nederland. Wij geven trainingen online maar ook live door heel Nederland en de wereld. De droom is een nieuwe generatie van profeten van liefde te zien opstaan die de liefde en kracht van God mogen laten zien door heel de wereld.

WELKOM BIJ RUAH SCHOOL VAN PROFETIE

Missie Het opstarten en geven van scholen van profetie wereldwijd.


Visie De grote opdracht vervullen door het opleiden van profetische Christenen die de liefde, de stem en de kracht van God kenbaar maken.


Strategie Het creeren van een veilige plek waar studenten en trainers de vrijheid hebben om hun intieme relatie met God te ontwikkelen en deel kunnen zijn van een gemeenschap waar iedereen aangemoedigd wordt in het luisteren naar Gods stem en het activeren van de gaven van de Heilige Geest.


Ons hart (DNA) We leven in een intieme verbinding met Gods hart. God is liefde en we verlangen ernaar om elk moment van onze levens in intieme gemeenschap met Hem te leven (Genesis 6:9). We horen het ritme van Zijn hartslag.


We geloven dat we in staat zijn te doen wat de bijbel zegt dat we kunnen doen. Jezus zegt dat ieder die in Hem gelooft dezelfde werken als Hij kan doen en zelfs grotere (Johannes 14:12) en dat tekenen, wonderen en genezing gepaard gaan met de prediking van Zijn woord (Markus 16:17).


We geloven dat profetie voor iedereen is. Iedereen kan profeteren door elkaar op te bouwen, bemoedigen en te troosten. Ook kunnen we getuigen van Jezus, want getuigen van Jezus is profeteren. (Handelingen 2:17-18, 1 Corinthiers 14:3 en Handelingen 19:10)


We streven ernaar altijd nederig en vrijgevig te zijn en we plaatsen onszelf vrijwillig onder goddelijke autoriteit.
Onze zekerheid en waarde komt van God.


We streven ernaar om leerbaar, corrigeerbaar, respectvol en vol vriendelijkheid, liefde en goedheid te zijn.
We concurreren niet met elkaar, maar we vullen elkaar aan. We streven ernaar anderen te helpen om in zijn of haar roeping en bestemming te wandelen. We eren en dienen de lokale kerk.


We wijzen wettische religie af en omarmen het evangelie van Jezus Christus. Zoals Jezus delen we Gods genade en waarheid (Johannes 1:17). We zijn vrienden van ‘zondaars’ en mensen die afgewezen worden door religieuze mensen
(Lukas 15:2, 7:34). We streven ernaar net zo van anderen te houden als Jezus van ons houdt.Groeten van Matthew Helland, Directeur van RUAH

Matthew & Femke Helland

Sinds 2010 geven Matt en Femke scholen van profetie overal ter wereld. Ze wonen in Amsterdam waar ze twee gemeenten gestart zijn. Ook helpen ze mensen die in de Rosse Buurt van Amsterdam werkzaam zijn samen met Bright Fame en Scharlaken koord.

Powered by